Bedrijfsuitjes, goed voor lichaam en geest

Waarom een bedrijfsuitje organiseren?

Iedereen kan verschillende redenen bedenken om een bedrijfsuitje te organiseren. Het kan de uiting zijn van uw waardering naar uw medewerkers toe. Of u vindt dat een bedrijfsuitje er bij hoort. Uw medewerkers hebben de doelstelling gehaald. Een bedankje is op zijn plaats omdat de inzet heel veel is geweest of u wilt werken aan de teamgeest. Bestaat de zaak zoveel jaar of u vindt het belangrijk dat uw medewerkers elkaar ook op een andere manier leren kennen.  Wat de reden ook is, het bedrijfsuitje is een investering in uw medewerkers en dat merkt u na afloop in de dagelijkse gang van zaken.

Een bedrijfsuitje levert een positieve bijdrage aan de sfeer, goed voor de geest

Hoe beter de sfeer op de afdeling is, hoe groter de behoefte om elkaar beter te leren kennen. De sfeer binnen een bedrijf is natuurlijk van groot belang. Is de sfeer goed dan respecteren werknemers elkaar, zij willen van elkaar leren en staan open voor meningen en input van anderen. Een bedrijfsuitje kan bepaalde medewerkers in een verrassend ander daglicht zetten. Men kan elkaar op een informele manier beter leren kennen en er kunnen nieuwe contacten ontstaan waar men tijdens het werk weer iets aan heeft. Zijn de partners van medewerkers van de partij, dan krijgen namen een gezicht. Over het algemeen genomen bevordert een bedrijfsuitje de sfeer en het saamhorigheidsgevoel van de medewerkers van een afdeling of bedrijf.

Competitieve bedrijfsuitjes

Wilt u afdelingen onderling de competitie aan laten gaan? Wilt u teams samenstellen waarin medewerkers van diverse niveaus met elkaar samenwerken? Kies voor competitieve activiteiten waarbij met een team een doel bereikt moet worden. Zet de deelnemers op scherp. Teambuilding, een gezamenlijke strategie uitvoeren en creativiteit zijn nodig om ‘de strijd’ te winnen. Een fysieke uitdaging stimuleert het lichaam en zo werkt u tegelijk aan lichaam en geest van zowel uw medewerkers als uw bedrijf.

Welk bedrijfsuitje u ook boekt, sluit af op een positieve en ontspannende manier!

Sluit de dag of het uitje op een positieve manier af. Denk hierbij aan een ‘officiële’ prijsuitreiking, een diner of BBQ aan boord van een salonboot. Maak ook zelf foto’s. Dit is altijd een leuke herinnering. Hang de leukste foto’s in de kantine zodat uw medewerkers nog lang kunnen nagenieten van de leuke dag of avond.